HÅRFÖRLÄNGNING

Tips om löshår - hårförlängnings metoder och skötselråd  

Clip-on:Fixa hårförlängning snabbt och enkelt med clip on set hair extensions. Med ett clipsen set fixar man lätt själv en snygg frisyr till festen eller om man bara vill ha extra fylligt hår till vardags. Det är den skonsammaste metoden och tar bara 5 minuter att sätta in och ta av!

Silikon träns - Tejp hårförlängning: Siliconträns fäster man med tejp mot sitt eget hår. Det passar de flesta, men framför allt de som har lite tunnare hår och vill ha det fylligare och längre. Den speciella siliconträns ytan liknar den egna hårbotten och gör att tapeförlängningen ser mycket naturlig ut. Tape on löshår kan också återanvändas flera gånger utan problem.

Keratin nail hair extensions: Ger både volym och längd. De är förlimmade slingor med keratin, formade som en böjd ”nagel” därav namnet. Slingorna fästes med värme och finns i flera längder och färger.

Stick hair extensions: Är förlimmade slingor med keratin formade som en sticka, man fäster slingorna med mickroringar. De finns i flera färger och längder.

Sy fast ett hårträns: i en inbakad fläta är ett av sätten du kan fästa ett hårträns på. Att sy fast ett hårträns är lättast om man får hjälp av någon som är duktig på att göra inbakade flätor. När ett hårträns är fast sytt så håller håret för flera isättningar då metoden inte innebär någon slitning på håret. Man brukar oftast vilja ha en fläta 1-2 månader tills man fäster om håret. Vid tvätt av håret är det viktigt skölja ur alla produkter ur flätan noga samt att låta flätan torka ordentligt.

EUROPEISKT ÄKTA LÖSHÅR

Europeiskt äkta löshår används av kvinnor världen över. Den som har typiskt Skandinaviskt hår föredrar detta slags löshår. Detta Europeiska äkta löshår har väldigt fina tunna strån, och har ett lätt självfall. Det Europeiska äkta löshår som har finns i 3 olika metoder - Europeiskt hårträns som du limmar eller syr fast, Europeiskt Nail hair extensions med för limmade keratin hårslingor som värmes fast, eller det snabba och effektiva sättet Europeiskt Clip on set i äkta löshår. Naturligt löshår som är äkta - lönar sig i längden!

SYNTETISKT LÖSHÅR

De ser väldigt naturliga ut. På syntethår bör man inte applicera värme, inte använda locktång eller plattång. Det finns syntetiska clip on set som man enkelt tar av och på. Syntetiskt hårträns som limmas eller sys på och även lite annat syntetiskt löshår som kan liva upp din frisyr lite extra! Det "oäkta" löshår- är kanske ett bra val om du vill testa löshår för första gången- för att se om du trivs med och gillar hårsvallet som kommer på köpet!

TIPS!! ÄKTA svenskt löshår finns att köpa på Rapunzel surfa in och titta på de har mycket att välja på!!! Nu har även de häftiga färgerna kommit som lila, blå, röd och ROSA!!!!! verkligen att rekommendera :D

Önskar du det absolut bästa på marknaden så erbjuder rapunzel - Swedish Remi Cuticle Hair, ( äkta svenskt löshår) dessa hår är helt obehandlade vid donering. Det svenska håret är lite tunnare än de andra hårtyperna och kräver därför ett extra nogrant urval för att hålla högsta kvalité. Varje paket innehåller hår från en donator. Original färgen på det scandinaviska håret är i samma nyans som det hår du köper. Det är precis som vårt egna hår, väldigt tunt, lent och fint. Håret kommer från Sverige, Skandinavien och norra Europa. Håret är ej behandlat utan endast nyanserat. Detta hår finns i ett begränsat urval av färger och har en längd på 45 cm. Om produkten innehar denna hårtypen står det på produktens produktinformation. Passar dig som är extra kräsen och har bebis - fint hår. Verkligen det exklusivaste som finns och du kan inte hitta det någon annanstans idag!

För mer information om skötsel och insättning av ditt löshår, besök rapunzel hemsida och lär dig allt via instruktionsfilmer på Rapunzel TV. Du kan även skriva ut din egen steg för steg beskrivning enkelt.

DAGLIG SKÖTSEL AV DITT LÖSHÅR

   

TANGLE TEEZER - Utredningsborste för löshår. Tangle Teezer utredningsborste är såld och älskad av salonger runt om i världen. Hjälper till att göra håret slät utan att skada håret. Den kan användas för att reda ut håret i både vått och torrt hår. Perfekt för att reda ut ditt löshår - clip on set, peruk, eller andra hårförlägningar. Den reder ut dina tovor på ett unikt skonsamt sätt. finns i flera färger som rosa, lila, orange, svart, ljus blå!

kostar ca. 159:- hos tex. . Andra modeller finns också att köpa på tex. eller på Bangerhead.se

Sov, träna och sporta alltid med håret flätat. Tag ut flätan på morgonen och red ut håret med fingrarna. Viktigt att du reder ut håret mellan fästena (oavsett vilken metod du använt) Borsta sedan håret med en borste med piggar, dock endast i längderna. Borsta ej i hårbotten och på fästen. Börja längst ned i topparna och arbeta dig uppåt. Börja aldrig borsta ett löshår uppifrån. Använd sedan svinborsten (borsten utan piggar) och borsta nu hela håret, inkl fästen och hårbotten. Vill du styla löshåret tillsammans med ditt egna så kan du göra det nu. Använd ex plattång eller locktång. I de flesta fall vill och behöver man styla det lite tillsammans, för att det skall se naturligt ut.

Använd gärna värmeskyddande produkter.För att håret skall få lite extra glans och fukt så avsluta med Rapunzels Shine spray eller Miracle spray i längderna. Ha alltid med dig en borste samt Shine spray eller Miracle spray i väskan, så att du snabbt kan piffa till dig under dagen. Håret skall alltid borstas och skötas så här varje morgon och kväll (samt ev under dagen beroende på vad du aktiverat dig med) Kom i håg att alltid ha håret flätat då du inte behöver det utsläppt. Speciellt under natten, vid träning och sport. Har du ett löshår som ej sitter fast permanent ( ex Clip on set) så gäller samma regler dock skall håret hängas upp då det ej användas och luftas. Alternativt kan du låta håret ligga flätat tills dess att du använder det igen.

ATT TVÄTTA DITT LÖSHÅR:

Innan du tvättar löshåret, så måste du borstat och rett ut håret enligt ovan givna instruktioner. Att tvätta ett hår som är tovigt rekommenderas ej. Håret skall tvättas 1-2 gånger per vecka max. Vatten torkar ut löshåret, så var vänlig följ detta så håller håret längre. Blöt håret i ljummet vatten, du får ej vrida håret eller gnugga det. Du skall dra längst med längderna och efter hårets naturliga fjällskikt Använd schampo för löshår i hela håret, för att avlägsna ev rester från styling eller naturliga fetter i hårbotten.

Du måste använda detta schampo då Rapunzels treatment serie innehåller exakt rätt ph- balans (surhetsgrad) som löshåret behöver för att fjällskikten på varje hårstrå ej skall resa sig upp och där av trassla med varandra som det annars är stor risk att det gör med andra produkter. Skölj sedan ur detta noggrant, enligt steg 3 Använd sedan conditioner, som fungerar som en vårdande kur. Den används i längderna och ej på fästena och i hårbotten. Fördela den först med händerna sedan använd borsten så att varje hårstrå får conditioner på sig. Använd kuren i ca 30 minuter, skölj sedan ut den.

(tips är det ett ex. clip on set som du inte har i håret kan du låta kuren sitta i en hel natt) Sista produkten du skall använda heter Rapunzel Miracle spray, den sprayar du i det blöta håret. Använd den på längderna och ej i hårbotten och på fästen. Fördela gärna sprayen sedan med borsten, så att varje strå får sin del av sprayen. Sprayen fungerar så att den sluter hårstrået och håller håret mer trasselfritt. Sölj sedan ur detta efter ca 30 minuter.

Kom i håg att när du sköljer håret så får du ej vrida det eller gnugga håret! Nu torkar du försiktigt håret med en handduk och låter håret självtorka. ha gärna håret flätat medan det torkar. Har du ett löshår som ej sitter permanent (ex clip on set) så skall håret endast tvättas vid behov, då du ej sover eller tränar med håret så blir det inte smutsigt på samma sätt. Låt håret vädras när du inte använder det och vi rekommenderar att du endast tvättar det varannan vecka, för längsta hållbarhet. Du tvättar det då på samma sätt som ovan men ex i ditt handfat. Har du ett syntethår, skall det ej tvättas. Det skall endast hängas upp och luftas.

Varje dag tappar du naturligt 50-100 hårstrån, en del av dessa sitter i dina exstensions. Detta kommer att leda till att du kan tappa enstaka slingor, vilket är helt normalt. De hårstrån som lossnat kan ligga som en grund för tovor i hårbotten om du inte tar väl hand om dina fästen. Detta leder till att varje löst hårstå från hårbotten vill gärna trassla ihop sig med närliggande strån. Därför är det viktigt att du varje dag går igenom dina fästen och reder ut dem. När två fästen börjar växa ihop blir det en större och större tova i din hårbotten och tillslut så har du ett problem. Har du inte skött dina fästen eller fått en felaktig isättning så att detta problem uppstår rekommenderar vi dig att ta ut löshåret på en gång för att inte slita på ditt egna hår.

UNDVIK:

Balsam, alkohol och andra starka produkter i fästerna, dessa produkter minskar hållbarheten i fästena. Klor och saltvatten skall undvikas helt och hållet. Det förstör håret. Det gör så att fjällskiten reser sig och håret trasslar. Beroende på vilken hårtyp Du köper, har håret redan behandlats i olika grader. Färgning i den mår det går, öppnar upp hårets fjällskikt för att det ska kunna ta åt sig av färgen. Vid starka färgningar kan även hårets fjällskikt skadas vilket leder till ett trasigare hår. Andra produkter med parfymer såsom silikonoljor ( ex mjällschampo) kommer att förstöra håret.

Är du ammande, gravid eller äta starka mediciner kan i vissa fall löshåret sitta lite sämre då kroppens naturliga reaktion är att stöta i från de den inte känner igen. Dock är det ej bevisat farligt för varken mamma eller foster.

Före och efterbilder från rapunzel!

  

  

Moroccanoil Treatment har unika kvaliteter som gör att det omedelbart absorberas av håret och snabbt ger det en glänsande och långvarigt vårdande effekt utan att lämna några rester. Moroccanoil Treatment är en styling-, ytbehandlings- och närande hårprodukt som vårdar och långsiktigt förbättrar ditt hår. Den tar bort friss och reder ut ditt hår samtidigt som den bygger upphåret och tillför glans.

Fördelar med Moroccanoil Treatment:

•Rik på vitaminer, antioxidanter och protein

•Stärkande och vårdande för håret

•Minskar fönings- och stylingtiden

•Eliminerar frissighet

•Skyddar håret i förorenade miljöer

Moroccanoil Treatment är vårdande oljebehandling för alla hårtyper och passar perfekt för dig som har löshår, skadat hår från diverse färgbehandlingar och frekvent styling eller allmänt torrt och/eller ohanterligt hår.
Produkten absorberas upp snabbt, tillför glans och långvarig vård utan att lämna en oljig och fet yta.
Gör så här: Applicera en liten mängd i handen och arbeta igenom torrt eller handukstorkat hår. Föna eller låt håret självtorka. Oljan är värmeskyddande, så om du använder behöver du inget annat värmeskydd. För att få nytt liv i, reda ut och konditionera hårförlängning applicera ca 8 cm under fästet på löshåret.

Moroccoil Treatment är inte testad på djur och man använder sig av återvinningsmaterial till sina förpackningar.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)